2021. Великий проект пішохідної зони. Зроблено перший широкий крок

2021. Великий проект пішохідної зони. Зроблено перший широкий крок

Пішохідна зона 2021 Літо

З квітня почалися робочі наради в департаменті міського господарства з підготовки до туристичного сезону і створення в центрі міста пішохідної зони.

Звичайно, постало питання про кабельні мережі на фасадах, в арках будинкіах над головами і інших «прикрасах». І це не тільки телекомунікації, а й різноманітні силові кабелі. Планувалося все перекласти до 1 червня. Коли міське керівництво разом з операторами мереж пішки пройшли по майбутньої пішохідної зони, то стало ясно, що треба поспішати, але встигнути до 1 червня … Одна вул. Катерининська чого варта!

Роботи з упорядкування, перекладання, демонтажу мереж почали без довгих розмов, на ходу погоджуючи завдання з різними інстанціями і управителями будинків.

Робота клопітка. Треба відокремити телекомунікаційні мережі від електричних, прокладених в далекому минулому упереміш і як попало. Особливо складно в арках. Заодно демонтувались безхазяйні кабельні лінії і обладнання. Завдання знайомі, але від цього менш трудомісткими вони не стають. У міру просування від будинку до будинку результати ставали все більш зримими.

Звичайно, на території ще багато чого слід оновити. Працювати і працювати. І хоча дещо зроблено, це ще не закінчення проекту, а тому репортаж не закінчено.

Попередній запис

Firefox fix