2020. Зупинитися, озирнутися

2020. Зупинитися, озирнутися

2020

Для стабільно працюючого підприємства час проходить в напружених буднях, завдання виникають і вирішуються, і результати року, як правило, можна прогнозувати. Минулий рік не з цього ряду. Хоча б тому, що працювати довелося в умовах пандемії. Для нас це серйозне випробування, так як потік звернень громадян та організацій не зменшився і реагувати треба не тільки хорошим розмовою - за цим до нас не звертаються.

До відома. За рік на адресу КП «ОІМ» надійшло 247 звернень. Для порівняння - в попередньому було 184. Можна іронізувати, що на карантині більше часу для скарг, але справа, мабуть, в реформуванні управління міським житловим фондом, в ході якого за кошти міського бюджету було розгорнуто широкий фронт робіт по ремонту багатоквартирних будинків. Нашим фахівцям знадобилося провести сотні робочих нарад з провайдерами на об'єктах і організувати перенесення мереж і усунення порушень в установці устаткування. І все це було проведено та організовано. Жодне звернення або скарга не залишилися без нашого реагування.

Слід зауважити, що десятки таких заходів проведено в будинках ОСББ, правління яких уклали з КП «ОІМ» договори про співпрацю.

Незважаючи на особливі умови, більше сотні об'єктів були приведені в порядок, виконана перекладка мереж на фасадах, дахах, в під'їздах і підвалах, будинків, проведені десятки демонтажів безгоспних мереж, відновлення зруйнованих вент. каналів та інших елементів будівель.

Багато з цих епізодів відображені в репортажах на нашому сайті. Є й інші події, які містом довго готувалися з нашою участю і вже «стали на крило». Наприклад, модернізація систем мобільного зв'язку з впровадженням нових технологій 4G і міні-станцій, розташованих на опорах «Одесміськсвітло» і «Міськелектротрансу». Це набагато підвищило якість мобільного зв'язку та розсунув кордони впровадження бездротового мобільного інтернету.

До числа таких інноваційних проектів для нас найцікавішим є будівництво нової міської кабельної каналізації з уведеннями всередину дворів, що особливо актуально для історичної частини міста.

І ось в кінці 2020 року розпочався рух проектної документації по міністерським інстанціях з метою залучення фінансування від Європейського банку реконструкції та розвитку. Який буде результат - в новому році дізнаємося. Але він буде, так як це - потрібна справа.

Попередній запис Наступний запис

Firefox fix