Досвід Вільнюса нам стане в нагоді

Досвід Вільнюса нам стане в нагоді

Дерибасiвська 10 Гоголя 7 Гоголя 9 Реставрацiя Литва

В ході реставрації та ремонту будинків в історичній частині міста проблема перекладання кабельних мереж з фасадів і з арок стала, що називається, ребром.

Ми не раз розміщували матеріали на нашому сайті про те, як це вирішується в Одеса на конкретних об'єктах. Досвід є, але ще затверджена цільова міська програма.

Гоголя 7,9 - до:

Гоголя 7,9 - пiсля:

Дерибасiвська 10 - демонтаж:

Одного разу на конференції Міжнародного союзу електрозв'язку ми обговорювали цю тему з литовськими колегами і з'ясували, що вони це завдання вже виконали.

Нещодавно, у вересні у нас з'явилася можливість побувати в Литовській столиці і ми познайомилися з цим досвідом на місці.

Фасади Литви:

Дійсно, ніяких кабельних джгутів і хвостів, ніяких зовнішніх блоків кондиціонерів у полі зору немає.

Всі мережі заведені в арках під землю і розводка у дворі завершують матеріальну базу доставки інформації споживачу.

Двори Литви:

Структура взаємодії органів влади з операторами-провайдерами в Литві має свої особливості, але цю частину наших інтересів ми реалізуємо в інший раз. На зустрічі з послом України в Литві В.В. Яценківський ми отримали запевнення в тому, що в наступний робочий візит посольство надасть підтримку в організації контактів на будь-якому рівні, щоб практичний досвід, вся схема організації робіт з операторами в історичних центрах литовських міст могла бути нам представлена для застосування в Одесі.

Отже, сьогодні ми маємо чітке уявлення про те, в якому вигляді вирішена задача.

Залишилося познайомитися з деталями процесу. А деталі - це не дрібниця.

Сподіваємося - далі буде.

Попередній запис Наступний запис

Firefox fix