Вул. Миколая Гоголя, 5, 7, 9. Звучати без фальшивих нот

Вул. Миколая Гоголя, 5, 7, 9. Звучати без фальшивих нот

Николая Гоголя 5 Миколая Гоголя 7 Миколая Гоголя 9 Демонтаж Реставрацiя Збори

Мірним кроком рухається процес реставрації фасадів, арок і ремонт будинків у центральній історичній частині міста. Оновлені будівлі відкриваються в своєму первісному величі, нагадуючи кожному, що «архітектура - це застигла музика» (Гете, Шеллінг) або, якщо завгодно, «скам'яніла музика» (Герцен). Однак, на жаль, насолода від споглядання «кам'яної симфонії» отруює какофонія з «фальшивих нот» - кондиціонери, хаотично встановлені на фасадах, силові електрокабелі і всюдисуща кабельна продукція від постачальників телекомунікаційних послуг.

Але, ось прийшла черга і вулиці Гоголя - однієї з найкрасивіших в «Воронцовський» Одесі. Насамперед треба відновити автентичний вигляд будівлі, а значить - прибрати з фасадів все мережі та інші інженерні пристосування.

За цими об'єктами міський голова Г.Труханов дав окреме доручення і особисто провів робочу нараду на місці.

Як завжди в таких випадках, завдання для операторів / провайдерів, енергетики і реставраторів дуже непроста. Тому однією нарадою справа не обмежилася.

Так чи інакше, термін перекладки мереж встановлено. У першій декаді лютого фасади будинків повинні бути звільнені від усього зайвого. А тому, ми повернемося на вулицю Гоголя ще не раз.

P.S. Перехід в активну фазу робіт за даними об'єктам викликає наростаючу громадську ініціативу про відновлення практично разрушившегося будинку по сусідству під № 11, де власне і зупинявся Н.В.Гоголь під час відвідин Одеси, де писалася друга частина «Мертвих душ», так і не побачила світла. Правда, в цьому випадку, по суті, мова йде не про реставрацію, а про відновлення. Приблизно так, як надійшли з багатостраждальним будинком Руссова на Соборній площі.

Попередній запис Наступний запис

Firefox fix