Виверт "колобок" і її вирiшення

Виверт "колобок" і її вирiшення

Збори ОСББ Київська Райадміністрація

Київська райадміністрація. Нарада з керівниками ОСББ з питань технічних і фінансових взаємин з провайдерами 25.02.2020р.

Кілька років КП «ОІМ» виключає зі своїх договорів з операторами \ провайдерами адреси будинків, які перереєстровані в ОСББ. Після цього наші функції контролю і моніторингу за розташуванням мереж і обладнання в цих будинках переходять до правлінь, або керуючим компаніям. Але, скоро казка мовиться, та не скоро діло робиться. Туго йде переоформлення документів і приведення в порядок мереж.

І тоді голови ОСББ або керуючі компанії звертаються в КП «ОІМ».

Основних проблем - дві: безладне розміщення мереж і обладнання та відсутність договорів допуску з провайдерами.

Про це в основному і йшла розмова на нараді.

Перший заступник директора КП «ОІМ» Сєров І.П. та інспектора Соловьєнко В.Х. і Яловенко В.О. більше ніж півтори години розповідали, як організована співпраця з ОСББ Київського р-ну на основі договорів з КП «ОІМ». Благо, вже є про що говорити з фактами в руках. Таких багатоповерхових будинків в районі п'ятнадцять. Досвід співпраці позитивний.

До речі, нерідко з'ясовується, що провайдери, які вийшли з договорів з КП «ОІМ» так і не уклали договорів доступу з ОСББ. «Я від бабусі пішов, я від дідуся пішов». Краса! Ось вона воля-вільна!

З'ясувалося, що ця проблема у більшості голів ОСББ. Причому в конфліктах спливає «залізний» аргумент: «Ми платимо в КП« ОІМ »». Ця хитрість легко перевіряється по телефону, але ніхто з цим не звертався.

Деякі співрозмовники повідомили, що у них з договірної практики - все в порядку. Але коли з'ясували, що за договори вони підписали, довелося їх засмутити: ніякого відношення до Закону ці папірці не мають і де-юре «кабельники» працюють в їх будинках нелегально.

Таким чином, прохання районної адміністрації ми виконали і досвід роботи підприємства з конкретними ОСББ в Київському районі до відома присутніх довели.

Після цього кілька представників підійшли, попросили уточнити деталі і висловили бажання налагодити співпрацю і навіть виступити на їх ділових зборах.

Переконалися, що там, де встановлений твердий порядок, нікому в голову не приходить кататися колобком.

Попередній запис Наступний запис

Firefox fix