Про плани та проекти

Про плани та проекти

Денис Балух Нарада Олексій Сабадирьов Андрій Сиваш Кабельна Каналізація Рішельєвська Укртелеком Коблевська 36 Італійський бульвар Маразлієвська Пересипський міст Старопортофранківська

На засіданні депутатської комісії з питань законності, депутатської етики та реалізації державної регуляторної політики і міжнародних відносин під головуванням Дениса Балуха 28 лютого слухалося питання про внесення змін в регуляторному акті - вирішенні Одеської міської ради від 09.10.2013 року №3901-VI "Про затвердження Правил по установці і експлуатації телекомунікаційних мереж на будівлях і спорудах в м.Одесі". Це продиктовано змінами законодавства України, що відбулися за останні 7 років з моменту прийняття даного регуляторного акту.

Це досить тривала процедура, про яку присутніх поінформував директор департаменту інформації та зв'язків з громадськістю Андрій Сиваш.

Всі необхідні зміни в оновлений текст Правил внесені. Оформлено супровідні документи і проект відправлений на узгодження з Державною регуляторної службою України. Після розгляду в ДРСУ нова редакція Правил буде розглянута в АМКУ, а потім буде представлена ​​Одеським депутатам для затвердження на сесії міськради.

Крім того, міська влада реалізує масштабний проект реставрації та ремонту будівель в історичному ареалі міста, в зв'язку з чим гостро стало питання про створення вступних пристроїв для слабкострумових мереж. Це новий напрямок розвитку телекомунікацій в місті теж враховано в проекті нової редакції Правил.

Треба зауважити, що ця тема викликала жваве зацікавлення всіх учасників засідання і присутніх на ній журналістів. Про даному проекті більш детально розповів директор комунального підприємства «Одеські інженерні мережі» Олексій Сабадирьов.

Суть проекту проста, пояснив директор КП «ОІМ». Кабельна каналізація слабкострумових мереж ПАТ "Укртелеком" закінчується перед арками воріт будинків. В двори вона не заходить, а тому весь джгут кабелів, що виходить перед будинками, потім розбігається по фасаду і арках між першим і другими поверхами. Щоб вирішити остаточно і безповоротно цю актуальну для міста проблему необхідно перенести слабкострумові мережі з фасадів і арок в підземну каналізацію. Міська влада має намір інвестувати кошти в створення пристроїв єдиних точок введення слабкострумових мереж і вони повинні окупитися протягом декількох років - розповів він.

Будівництво даних пристроїв передбачає використання пластикових колодязів українського виробництва з відводами у двори. Кришка такого колодязя витримує до 3 тонн навантаження.

Пріоритетом для будівництва каналізації на першому етапі стане історичний центр в межах Італійського бульвару, Маразліївській, Пересипського моста і Старопортофранківській. Пілотної вулицею може стати Рішельєвська. У ній 11 кварталів, на кожен з яких піде по 3 колодязя. Тобто, в цілому, на всю Рішельєвську необхідно влаштувати 33 колодязя. Всього в історичному ареалі існує потреба в пристрої 1500 колодязів, які в середньому обійдуться міській скарбниці по 65 тисяч гривень за кожен "під ключ".

Цей проект необхідно погодити з громадськістю. Тому незабаром його презентують операторам, керівникам ОСББ та підприємствам житлового сервісу.

Попередній запис Наступний запис

Firefox fix