Вул. Ришельевська, 16 / Буніна 20. Якщо довго мучитися …

Вул. Ришельевська, 16 / Буніна 20. Якщо довго мучитися …

Ришельевская 16 Буніна 20 Совещание Перекладка Демонтаж

Управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини та УКБ міськвиконкому звернулися в КП «ОІМ» з проханням організувати операторів на перекладку кабельних мереж в арці будинку в історичній частині міста.

Картина, звичайно, гнітюча, але така «культурна спадщина» на рубежі століть була залишена в більшості міських будинків, причому найбільш «мальовничі» кадри - саме в центрі міста.

Помічено, що відвідувачі нашого сайту найгостріше реагують на приведення в порядок саме таких об'єктів.

Як завжди, в подібних випадках ситуація штучна. Типових проектів для таких операцій немає. Але досвід є. Реставраційні роботи в центрі, які місто в останні роки веде досить активно, багато чому навчили. Проте, пошук варіантів перекладки або перенесення мереж вимагає часу. Добре, що замовниками були організації, де люди професійні, які розуміють, що часу на модернізацію мереж доведеться затратити стільки, скільки треба. Важливо підкреслити, що при цьому потрібно враховувати права мешканців та організацій - користувачів інтернету і кабельного ТБ.

Довелося зустрічатися і радитися з підрядниками і операторами безліч разів. Пішло на це близько року. Але ось воно - витвір спільної праці.

Згадався монолог з двох слів зі смотрящим на себе в дзеркало Яном Левінзоном на зорі його КВКшній юності: «Гарно? … Гарно!».

Попередній запис Наступний запис

Firefox fix