Провулок Маяковського, 8. На цей раз обійшлося

Провулок Маяковського, 8. На цей раз обійшлося

Маяковського 8 Демонтаж Пожежа Совещание Святоуспенський монастир

Квітень не приніс полегшення людству. Ніде. Пандемія коронавируса доповнилася тріском гігантських пожеж у Чорнобильській зоні, в Сибірі, де взагалі температура до 30 градусів спеки, хоча зазвичай в цей час льодохід і повені. Чи не краще і в інших місцях. На тлі лих та , очевидно, у зв`язку в весiннiм загостренням знову назовні повиповзала всяка мерзота, яка підпалює храми. Ось і наш митрополитства Святоуспенський монастир зазнав нальоту паліїв.

Серед таких подій пожар в будинку по провулку Маяковського, 8 менш драматична, але і вона не пройшла непоміченою. Це центр Воронцовской Одеси. Причина суто технічна. Загорілася проводка в арці.

Ділянка пошкоджених електромереж була демонтована. А разом з цим був вирізаний і фрагмент кабелів слабкострумових мереж, які теж підгоріли. Загалом. все обійшлося без важких наслідків.

Питається, а причому тут КП «ОІМ»? Відповідаємо. Подзвонив один з операторів, який образився, що КП «ОІМ» не попередив про демонтаж мереж і не покликав для консультацій. Відрадно, що оператори за багато років засвоїли, що під час перекладання чи демонтажу мереж комунальні служби без КП «ОІМ» цього не роблять. Але при пожежі ніколи дотримуватися процедури. Довелося пояснити, що нас не покликали і обійшлися своїми силами. Але ми обов'язково перевіримо ситуацію.

Перевірили, з'ясували, що електрик вирізав тільки пошкоджену ділянку. Претензій до операторів немає, так як спалах до їхніх мереж не має відношення.

Кабелі відновлені. Клієнти знову можуть дізнатися все, що їх цікавить, не порушуючи правил карантину.

Сам по собі епізод, хоч і яскравий, але тимчасовий. Радує те, що слабкострумові мережі не були причиною пожежі. На жаль, наші інспектори часто знаходять підключення таких мереж в електрощитових за тимчасовою схемою дещо як, частіше на «крокодильчика». Але в таких випадках немає нічого більш постійного, ніж тимчасове. І це завжди небезпечно.

Попередній запис Наступний запис

Firefox fix