Планові обходи - корисна справа

Планові обходи - корисна справа

ОСББ Обхiд

Завдання таких обходів різноманітні. Протягом ряду років за їх результатами складалася електронна база даних про розташування обладнання операторів / провайдерів. Виявлено незліченну кількість порушень в прокладанні мереж і організовані сотні заходів по їх упорядкування або демонтажу.

Важливим аспектом цієї роботи наших фахівців є постійне спілкування з мешканцями будинків, які вказують на турбуючі їхні проблеми, не завжди видимі з боку.

Згодом ця рутинна практика стала все більш затребуваною, особливо в зв'язку з масовим ремонтом в будинках при передачі їх з комунального управління в ОСББ. Знадобилося мобілізувати підрядників кабельних компаній на перекладку мереж для підготовки приміщень до ремонту і повернення на місце, заодно демонтуючи безхазяйні мережі, яких накопичилося чимало.

В останні місяці ця робота активізувалася настільки, що плани обходів нерідко доводиться складати цілеспрямовано за заявками КП ЖКС, які часом в пориві трудового ентузіазму пропонують обстежити за тиждень десятки багатоквартирних будинків. А адже це не тільки пробігтися ногами по всіх поверхах, дахах і підвалах. Потрібно все документувати з фото-фіксацією і протоколами, визначити провайдерів по кожному об'єкту і проінформувати їх про майбутні завдання.

При цьому виконання необхідних заходів за скаргами і зверненнями громадян та організацій повинні йти своєю чергою у встановлені терміни.

Завдання напружені, але всі вони вирішуються, так як фахівці КП «ОІМ» добре знають свою справу, а багаторічний досвід співпраці з операторами / провайдерами та їх підрядниками дозволяє без зайвих дебатів узгоджувати обсяги і терміни робіт.

Рутина - рутиною, а результат не тільки в красивій фотографії з чисто побіленими стінами і акуратно укладеними кабельними мережами. Поступово збільшується число звернень від ОСББ з пропозицією підписати договори з підприємством, щоб взаємини з телекомунікаціями компаніями будувалися правильно.

Попередній запис Наступний запис

Firefox fix